112

 Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa 1

superkoderzy logo

 

megamisja2logo

 

CERTYFIKAT CODE WEEK1  baner technologie z klasa

CCI20170516

 

CCI20171220

 

CCI20171214 0003 

certyfikat

 

CCI20170213

 CCI20180507

 

CCI20171030 0001

 

Obraz 25

 dyplomorganizator2017SZKOŁA 1 1certyfikat

logo knm 780x466

 

SOC Certyfikatmin

 

imggcsi66B20F49F11E2CF93CB9A09394DC178D25B16F82mpid7maxwidth1920maxheight937

Zdrowo i kolorowo w klasie 2B

IMG 2912W listopadzie obchodzony jest Europejski Dzień Zdrowego Jedzenie i Gotowania. Szkoła jest miejscem na wdrażanie i promocję zdrowego stylu odżywiania. Ze względu na to, że dzieci spędzają w niej większość dnia, ważne jest, aby zapewnić im dostęp do pełnowartościowych posiłków, dzięki którym będą się dobrze rozwijały

 18 listopada w klasie 2b odbyły się zajęcia, na które zaproszona została pani pedagog. Celem spotkania było przypomnienie i omówienie zdrowych nawyków żywieniowych wśród dzieci, a także uświadomienie uczniom jak ważne jest zdrowe odżywianie i zachęcenie ich do samodzielnego gotowania i ekologicznego podejścia do codziennych posiłków. Po spotkaniu uczniowie wykonali szereg ćwiczeń, utrwalając przy tym zdobyte wiadomości, podkreślające znaczenie warzyw i owoców w prawidłowym odżywianiu się.

Następnie dzieci zabrały sie do wykonywania kanapek. Na stołach pojawiło się ciemne pieczywo, masło, wędlina i sery. Dominowały jednak zdrowe i kolorowe warzywa: sałata, pomidory, ogórki, papryka, rzodkiewka i szczypiorek. Po przygotowaniu kanapek przyszedł czas na degustację, której towarzyszyła miła atmosfera, bo wszyscy mieli ogromne apetyty na kolorowe pyszności.

Małgorzata Jaszczyk