Dzień Gofra
25 marca odbyło się kolejne spotkanie z cyklu warsztatów kulinarno – kulturalnych w ramach innowacji pedagogicznej „Kulturalne Świetliczaki promują zdrowe i smaczne przysmaki”. Warsztaty zostały zorganizowane z okazji Międzynarodowego Dnia Gofra. Święto to najlepiej celebrować jedząc gofry. Choć tradycja jedzenia gofrów wywodzi się z Belgii, to znane i uwielbiane są na całym świecie. Większość z nas nie wyobraża sobie wakacyjnego wyjazdu w góry lub nad morze bez zjedzenia przepysznego gofra.
W trakcie naszych słodkich warsztatów, każde dziecko mogło skomponować własnego gofra. Były gofry z cukrem pudrem, dżemem truskawkowym, konfiturą jabłkową, bitą śmietaną i owocami. Podczas warsztatów odwiedził nas niespodziewany gość – Burmistrz Miasta i Gminy Pan Adam Bolek. Oczywiście spróbował naszych słodkości i bardzo je pochwalił.
Wszystkie dzieci bardzo aktywnie i chętnie uczestniczyły w warsztatach.
Gofry smakowały wyśmienicie!!!