112

 Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa 1

superkoderzy logo

 

megamisja2logo

 

CERTYFIKAT CODE WEEK1  baner technologie z klasa

CCI20170516

 

CCI20171220

 

CCI20171214 0003 

certyfikat

 

CCI20170213

 CCI20180507

 

CCI20171030 0001

 

Obraz 25

 dyplomorganizator2017SZKOŁA 1 1certyfikat

logo knm 780x466

 

SOC Certyfikatmin

 

imggcsi66B20F49F11E2CF93CB9A09394DC178D25B16F82mpid7maxwidth1920maxheight937

Dzień budyniu - innowacja

b2W czwartek 31 marca nasze Świetliczaki świętowały Światowy Dzień Budyniu. Z tej właśnie okazji odbyły się warsztaty kulinarno – kulturalne w ramach innowacji pedagogicznej „Kulturalne Świetliczaki promują zdrowe i smaczne przysmaki”.

           Budyń to popularny i niezwykle smaczny deser, który większości kojarzy się z czasami przedszkola i szkoły. Ten gęsty mus mleczny dostępny jest w wielu smakach – waniliowym, śmietankowym, czekoladowym, owocowym, każdy z nas znajdzie swój ulubiony.

           Podczas warsztatów dzieci dowiedziały się, z jakich składników robi się budyń, a następnie z pomocą pań kucharek przygotowały dla nas pyszny deser budyniowy. Wszyscy z wielkim zaangażowaniem pomagali przyrządzić budyń, sami wsypywali budyniowy proszek, a potem dokładnie go wymieszali. Wspaniały zapach tego smakołyku unosił się w całej stołówce. Z wielką radością każdy uczeń skosztował zrobiony deser.

To był naprawdę „smakowity dzień”.