112

 Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa 1

superkoderzy logo

 

megamisja2logo

 

CERTYFIKAT CODE WEEK1  baner technologie z klasa

CCI20170516

 

CCI20171220

 

CCI20171214 0003 

certyfikat

 

CCI20170213

 CCI20180507

 

CCI20171030 0001

 

Obraz 25

 dyplomorganizator2017SZKOŁA 1 1certyfikat

logo knm 780x466

 

SOC Certyfikatmin

 

imggcsi66B20F49F11E2CF93CB9A09394DC178D25B16F82mpid7maxwidth1920maxheight937

Kiszenie kapusty w klasie 3 b

2Nietypowe zajęcia odbyły się w klasie3b z cyklu „Zamykamy jesień w słoikach”. Uczniowie wzięli udział w czynności kiszenia kapusty. O walorach kiszonej kapusty świadczą opinie dietetyków oraz środowiska medycznego, dlatego chcemy tę czynność pielęgnować i zachęcać wszystkich do domowego produkowania tego specjału kuchni polskiej. Kapusta kiszona słynie przede wszystkim z ogromnej zawartości witaminy C, która świetnie wspiera naszą odporność, poprawia trawienie i przynosi wiele innych korzyści. Podczas kiszenia kapusty w klasie panowała radosna, życzliwa atmosfera. Uczniowie chętnie opowiadali o przetworach „bez konserwantów”, które przygotowują ich rodzice w domach.

Małgorzata Skrzypczyńska