Kiszona czy kwaszona, oto jest pytanie?
20 października w naszej szkole odbyły się warsztaty kiszenia kapusty. Gościliśmy specjalnych gości: Panie z Klubu Aktywny Bobrek, które poprowadziły warsztaty z kiszenia kapusty.
Główną bohaterką naszych warsztatów była ona - kapusta w całej swej okazałości, zdrowa i cenna dla naszego organizmu.
Celem naszego spotkania było promowanie zdrowego stylu życia, uświadomienie zalet zdrowotnych kapusty kiszonej.
Dzieci wysłuchały prelekcji, wierszyka i ciekawostek o kapuście. A później wspólnie pod fachowym okiem naszych Pań kisiliśmy kapustę.
To było dla nas i przyjemne i pożyteczne. W nagrodę za pracę zespołową każdy zaniósł do domu słoik kapusty. Teraz już znamy odpowiedź czym różni się kapusta kiszona od kwaszonej.
Śmiechu i zabawy było co niemiara.
Już nie możemy doczekać się kolejnych warsztatów.
Anna Wójtowicz, Agnieszka Czech, Dorota Granis, Anna Okrój